İnsanın Uzaya Çıkışı İSTEK Belde Astronomi Müzesi'nde Kutlandı!

‘Yuri Gecesi’ her yıl tüm Dünya’da çeşitli aktiviteler ile kutlanan bir etkinliktir. Uzaya çıkan ilk insan Yuri Gagarin anısına gerçekleştirilen etkinliklerde eğitsel faaliyetlerden, yıldız partilerine, film gösterimlerinden, eğlence organizasyonlarına kadar çok geniş bir aralıkta pek çok etkinlik düzenlenmektedir. Türkiye'de Yuri Gecesi ise İSTEK Belde Astronomi Müzesi ve Planetaryumu'nda 10-14 Nisan 2017 tarihleri arasında bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler ile kutlandı. İSTEK Belde Kampüsünde yer alan öğrenciler uzay çalışmalarının tarihini konu alan ‘First and Furthest’ planetaryum belgeseli izledi. Sanat bölümü öğrencileri uzay temalı çalışmalar yaparak İSTEK Belde Astronomi Müzesi ve Planetaryumu'nda sergiledi. Ayrıca okul genelinde ‘Mars’a İniş’ yarışması gerçekleştirildi.

10, 12 ve 14 Nisan günleri 19:00 - 22:00 saatleri arasında İstek Belde
Okulları Kampüsü’nde ‘Yuri Gecesi’ etkinlikleri gerçekleştirildi. İSTEK Okulları öğrencileri, velileri ve tüm halkımızın katılımına açık olan etkinlikte, İSTEK Belde Astronomi Müzesi gezisi, Planetaryum gösterimi ve Dr. Alper Ateş tarafından Uzay Çalışmaları hakkında sunum ve konuşmalar yapıldı. Yuri Haftası boyunca gerçekleştirilen etkinliklere 1500'e yakın kişi katıldı.